Actioneaza responsabil, protejeaza-te pe tine si pe cei dragi. Gripa si complicatiile ei pot fi prevenite!

Fiecare clipa in familie conteaza, indiferent de vreme.

Acord procesare date

Solicita o programare de vaccinare

Vaccinarea antigripala reprezinta cea mai sigura si eficienta masura de preventie pentru limitarea raspandirii virusurilor gripale.


Vaccinul antigripal administrat in cadrul Medicover este VaxigripTetra – vaccin gripal tetravalent ce corespunde recomandarilor Organizatiei Mondiale a Sanatatii pentru emisfera nordica si deciziei Uniunii Europene pentru sezonul 2023/2024.


Administrarea se realizeaza prin injectare intramusculara ori subcutanata.

Vaccinarea antigripala 2023 / 2024

Ce este gripa?

Gripa este o boala infectioasa acuta foarte contagioasa, cauzata de tulpini ale virusul gripal tip A si B. In comparatie cu raceala comuna, gripa poate evolua catre complicatii care cresc riscul de spitalizare si deces, nu doar in randul grupurilor vulnerabile.


La nivel global, anual sunt inregistrate pana la 650.000 de decese asociate infectiilor respiratorii din sezonul gripal, intre 3.000.000 – 5.000.000 cazuri cu evolutie severa a gripei si aproximativ 1 miliard de persoane afectate.

Persoanele sanatoase au nevoie sa se vaccineze antigripal?

Infectia gripala se raspandeste indiferent de starea clinica ori de varsta. Persoanele clinic sanatoase, care nu prezinta alte conditii medicale – comorbiditati, NU sunt excluse riscului de imbolnavire si de a dezvolta complicatii severe in cazul contractarii virusului gripal.


Persoanele infectate cu virusului gripal il pot transmite cu usurinta mai departe catre cei mai vulnerabili membri ai familiei, copii, bunici, pacienti cronici.


Administrarea vaccinului anti-COVID-19 nu substituie vaccinul antigripal.


Administrarea vaccinului antigripal in sezonul 2022/2023 nu ofera protectie impotriva virusurilor gripale din acest sezon. Componenta vaccinului antigripal se actualizeaza periodic. Virusurile gripale sufera modificari de la an la an.

Complicatiile gripei

  • Pneumonie (primar – virala, secundar – bacteriana)
  • Astm
  • Agravarea bolii pulmonare obstructive cronice (BPOC)

Afectiuni respiratorii

Printre complicatiile non-respiratorii ale gripei se numara patologii din sfera:

  • Afectiunilor cardiovasculare - infarct miocardic acut, insuficienta cardiaca, miocardita, accident vascular cerebral (AVC), tromboembolie venoasa
  • Bolilor metabolice, in cazul diabetului zaharat se remarca controlul defectuos al glicemiei, cetoacidoza diabetica.

Copyright © Medicover Romania 2024 All Rights Reserved.