Servicii medicale integrate realizate de catre o echipa dedicata de medici gastroenterologi, solutii de diagnostic rapid si tratament eficient
Programeaza-te acum la unul din specialistii nostri in Gastroenterologie
Completeaza formularul de programare si un reprezentant Medicover te va contacta in cel mai scurt timp.
Solicită o programare
Ce este endoscopia digestiva?
Endoscopia digestiva este o procedura medicala utilizata pentru a vizualiza interiorul tractului digestiv.
Aceasta implica introducerea unui instrument numit endoscop - un tub flexibil lung, cu o camera video si o sursa de lumina la capatul sau - in gura sau rect, pentru a examina esofagul, stomacul, duodenul, intestinul subtire sau colonul.
Alegerea Spitalului Medicover Pipera ar putea fi solutia cea mai potrivita si confortabila pentru nevoile tale.
Endoscopia digestiva reprezinta o adevarata revolutie in diagnosticarea si monitorizarea afectiunilor gastrointestinale
Endoscopia digestiva este folosita pentru a diagnostica sau a evalua afectiuni precum ulcere, tumori, inflamatii, sangerari sau pentru depistarea precoce a unor afectiuni precanceroase (polipii colonici). De asemenea, poate fi folosita pentru a preleva mostre de tesut pentru biopsie.
Procedura se realizeaza, de obicei, sub sedare profunda (administrata de medic anestezist). Alternativ, la pacientii cu toleranta buna sau care au mai efectuat anterior procedura se poate administra o anestezie locala sau sedare usoara (anxioliza) pentru a asigura confortul pacientului.
Gastroscopia (sau endoscopia superioara)
este o procedura medicala care permite vizualizarea directa a esofagului, stomacului si primei parti a intestinului subtire (duodenul). Aceasta procedura permite medicului sa observe posibile afectiuni sau anomalii.
Colonoscopia
Este o procedura medicala ce permite examinarea directa a interiorului colonului si a rectului. Aceasta procedura permite medicului sa identifice si sa evalueze diverse afectiuni, precum polipi, tumori sau inflamatii.
Tipuri de endoscopii realizate in Spitalul Medicover Pipera
Echipa medicala
Echipa de medici in Gastroenterologie de la Spitalul Medicover Pipera este formata din medici cu o inalta calificare si o experienta vasta in domeniu. Acestia se angajeaza sa ofere pacientilor cele mai bune servicii medicale, bazandu-se pe experienta si cunostintele lor pentru a realiza diagnosticarea precisa si tratamentul eficient.
Dr. Ionut
Doras
Medic specialist
Gastroenterologie
Sef sectie
Gastroenterologie
Dr. Alexandru
Popescu-Arhip
Medic specialist
Gastroenterologie
Medic specialist
Gastroenterologie
Dr. Cristian
Buta
Calitatea serviciilor, transparenta si comunicarea deschisa fac din Spitalul Medicover Pipera un loc in care te poti simti in siguranta.
Rezervele Spitalului Medicover Pipera reprezinta o combinatie armonioasa intre functionalitate si design, inspirate din stilul minimalist scandinav.
Beneficiezi de un sentiment profund de siguranta, de la primul contact cu personalul medical al spitalului si pana la finalizarea procedurilor medicale.
Increderea in echipa medicala si in tehnologia folosita este un factor crucial in procesul de vindecare si recuperare.
Te simti in siguranta
Avantajele endoscopiei in diagnostic si terapie
Detectarea timpurie a afectiunilor
Tratament minim invaziv
Recuperare rapida
Risc minim de complicatii
Diagnostic si tratament in timp real
Endoscopia ofera o imagine clara si detaliata a suprafetelor interne, ceea ce permite medicului sa detecteze anomalii, leziuni sau afectiuni care nu pot fi vizualizate prin alte metode.
Biopsia: In timpul unei endoscopii, se pot preleva mostre de tesut pentru biopsie, facilitand diagnosticarea corecta a diverselor afectiuni, inclusiv a cancerului.
Multe proceduri care ar fi necesitat in trecut chirurgie deschisa, acum pot fi efectuate in mod minim invaziv cu ajutorul endoscopiei. De exemplu, polipii pot fi indepartati, hemoragiile pot fi oprite si stenozele pot fi dilatate.
Deoarece endoscopia este o procedura minim invaziva, durerea post-procedurala si timpul de recuperare sunt, in general, mai scurte comparativ cu chirurgia traditionala.
Procedurile endoscopice au, in general, un risc mai mic de complicatii, cum ar fi infectiile sau sangerarile, comparativ cu metodele chirurgicale traditionale.
Capacitatea de a vizualiza si a trata in acelasi timp poate reduce necesitatea procedurilor ulterioare sau repetate.
De retinut
Programeaza-te acum pentru o endoscopie la Spitalul Medicover Pipera cu decontare CAS