Cistoscopie flexibila in cadrul clinicii Medicover Pipera
Acum cu discount de 20%
Campanie incheiata
In cadrul clinicii Medicover Pipera oferim pacientilor metode moderne pentru depistarea problemelor urologice.
Cistoscopia reprezinta o procedura de investigatie si tratament, aplicabila ambelor sexe, ce consta in vizualizarea directa, cu ajutorul unui cistoscop - instrument endoscopic optic, a interiorului uretrei si a vezicii urinare. Interventia se poate face atat pentru a pune un diagnostic, cat si in scop curativ.
Ce reprezinta cistoscopia?
Diagnosticarea patologiilor de etiologie necunoscuta care evolueaza cu hematurie (sange in urina), incontinenta urinara, vezica neurogena, vezica hiperactiva, retentie acuta de urina sau disurie (urinare dureroasa sau dificila);
Diagnosticarea patologiilor vezicale de tip tumoral - cancer al vezicii urinare sau al calculilor intravezicali;
Tratarea anumitor tipuri de patologii ale tractului urinar printre care se regasesc tumorile vezicale de mici dimensiuni care pot fi rezecate (indepartate) si calculii vezicali care pot fi extrasi cu ajutorul cistoscopului;
Diagnosticarea hipertrofiei de prostata; hipertrofierea tesutului prostatic determina ingustarea uretrei in portiunea intraglandulara a acesteia (uretra prostatica) la persoanele de sex masculin, determinand aparitia simptomatologiei suparatoare.
Indicatiile de realizare ale cistoscopiei
Servicii disponibile
Recuperarea: De obicei, pacientii se recupereaza rapid, cu disconfort minim.
Cistoscopie flexibila fara biopsie
Cistoscopie flexibila cu biopsie
Recuperarea: Este posibil ca pacientii sa aiba o senzatie de arsura sau intepatura la urinare imediat dupa procedura, insa timpul de recuperare este scurt.
Echipa medicala
Echipa medicala este formata din medici cu o inalta calificare si o experienta vasta in domeniu. Acestia se angajeaza sa ofere pacientilor cele mai eficiente solutii de tratament, bazandu-se pe experienta si cunostintele lor.
Dr. Bogdan Gusanu
Medic primar Urologie
Dr. Catalin-Andrei Bulai
Medic specialist Urologie
Medic specialist Urologie
Dr. Bogdan Ionut Radu
Dr. Cosmin-Victor Ene
Medic specialist Urologie
Dr. Dmitrii Grumeza
Medic specialist Urologie
Dr. Andrei Orezanu
Medic specialist Urologie
Stelian V.
Am fost foarte ingrijorat inainte de cistoscopia mea, dar totul a decurs mult mai usor decat ma asteptam. Procedura a fost rapida si nu am simtit niciun disconfort major. Sunt multumit ca am facut acest pas pentru sanatatea mea.
Mirela C.
Daniel G.
Madalina P.
Cistoscopia fara biopsie pe care am facut-o a fost decisiva in a intelege cauza problemelor mele urinare. Domnul doctor a fost foarte profesionist si mi-a explicat fiecare pas. Recuperarea a fost rapida, fara complicatii.
Procedura de cistoscopie cu biopsie a fost mai confortabila decat ma asteptam. Desigur, am avut un pic de disconfort dupa, dar am apreciat claritatea si profesionalismul echipei medicale. Rezultatele biopsiei au fost cruciale pentru tratamentul meu.
Cand mi s-a spus ca trebuie sa fac o cistoscopie cu biopsie, eram nelinistita. Dar, cu suportul domnului doctor si al echipei, procedura a fost suportabila. Recuperarea a necesitat un pic de odihna, dar acum ma simt mult mai bine stiind rezultatele exacte.
Testimoniale
Intrebari frecvente
Cum se realizeaza cistoscopia?
Cistoscopia este efectuata in ambulator dupa administrarea de anestezie locala prin aplicare de gel cu lidocaina, dureaza aproximativ 15 minute, iar procedurile care presupun administrare de analgosedare intravenosa sunt cuprinse intre 15 si 30 de minute.
Care sunt simptomele care pot indica necesitatea cistoscopiei?
Principalele simptome in prezenta carora medicul urolog poate recomanda efectuarea unei cistoscopii sunt reprezentate de durerea in timpul mictiunii, senzatia de golire incompleta a vezicii urinare dupa finalizarea mictiunii, incontinenta urinara, proteinurie de cauza necunoscuta, dureri la nivel pelvin, hematurie sau pierderea neintentionata a greutatii corporale.
La ce sa ma astept dupa procedura?
Cistoscopia reprezinta o procedura sigura care in majoritatea situatiilor implica riscuri minore reprezentate de: sangerari usoare in timpul mictiunilor, infectii ale tractului urinar si senzatie de arsura sau durere care dureaza câteva zile dupa interventie.
Cum ma pregatesc pentru procedura?
Inainte de efectuarea cistoscopiei, pacientul este rugat sa urineze pentru golirea vezicii urinare. In anumite situatii, medicul poate prescrie un tratament antibiotic cu cateva zile inainte de efectuarea investigatiei pentru a preveni aparitia infectiilor urinare in perioada post interventionala, mai ales daca pacientul este susceptibil la acest tip de afectiuni ale tractului urinar.
Programeaza-te acum pentru o consultatie in cadrul clinicii Medicover Pipera.
Copyright © Medicover Romania 2025 All Rights Reserved.