Image

Servicii medicale integrate realizate de catre o echipa dedicata de Ginecologie, solutii de diagnostic rapid si tratament eficient

Chirurgie ginecologica la Spitalul Medicover cu decontare CAS

ImageImageImage

Programeaza-te acum la unul din specialistii nostri in chirurgia ginecologica

Completeaza formularul de programare si un reprezentant Medicover te va contacta in cel mai scurt timp.

Solicită o programare

Chist ovarian

Endometrioza - chisturi ovariene endometriozice, adenomioza, endometrioza profunda

Fibrom uterin

Polipi endometriali

Malformatie uterina - sept uterin

Sinechie uterina post abortum

Hiperplazie endometriala

Cancer endometrial

Cancer de col uterin

Cancer ovarian

Iti intelegem ingrijorarea si suntem aici sa iti spunem ca medicina are solutii.

Te confrunti cu una din urmatoarele patologii?

ImageImageImage

Alegerea Spitalului Medicover ar putea fi solutia cea mai potrivita si confortabila pentru nevoile tale.

Image

Echipa medicala

Echipa de ginecologie de la Spitalul Medicover este formata din medici cu o inalta calificare si o experienta vasta in domeniu. Acestia se angajeaza sa ofere pacientelor cele mai bune servicii medicale, bazandu-se pe expertiza si cunostintele lor pentru a realiza diagnosticarea precisa si tratamentul eficient.

Dr. Ionut-Adrian

Ion

Medic primar

Ginecologie


Sef sectie

Chirurgie ginecologica

Medic specialist

Ginecologie


Doctor in Stiinte Medicale

Dr. Mihaela-Alexandra

Radu

ImageImage

Unele dintre cele mai moderne metode de tratament, aici, la Spitalul Medicover

Ai acces la metode chirurgicale avansate, care ofera solutii minim invazive si perioade de recuperare reduse.

Operatia pentru fibrom uterin

Operatia pentru fibrom uterin se numeste miomectomie si consta in indepartarea chirurgicala a tumorilor benigne din uter, avand scopul de a ameliora simptomele precum sangerarile abundente si durerea. Uterul este conservat si obtinerea sarcinii este posibila dupa aceasta operatie. In functie de localizarea fibromului, timpul de asteptare pentru obtinerea sarcinii poate sa fie de maxim 6 luni. In situatiile in care pacienta nu isi mai doreste obtinerea unei sarcini si numarul fibroamelor, respectiv dimensiunile acestora sunt foarte mari se poate opta pentru histerectomie, adica indepartarea uterului in totalitate. Indepartare uterului nu influenteaza activitatea ovarelor, care pot fi pastrate in siguranta in cazul femeilor care nu sunt in menopauza.


Conduita terapeutica pentru cancere ginecologice

Managementul in cancerele ginecologice este stabilit dupa diagnosticare si stadializare completa in cadrul unei comisii multidisciplinare – tumor board. Interventia chirurgicala poate sa fie primul pas, insa uneori este nevoie ca pacienta sa efectueze alte tratamente oncologice inainte de operatie, cum ar fi chimioterapie, radioterapie sau imunoterapie, iar operatia sa urmeze acestor tratamente. Operatiile pot sa fie minim invazive in stadiile putin avasante. Uneori este necesara formarea unei echipe chirurgicale multidisciplinare, alaturi de medicii ginecologi fiind si medici chirurgi oncologi sau urologi.


Indepartarea chistului ovarian

Chisturile ovariene pot fi functionale, cele care se resorb si nu au indicatie chirurgicale si cele care nu se resorb si necesita operatie. Ele pot fi dermoide (teratoame), mucinoase, endometriozice sau borderline. Abordul chirurgical este in general laparoscopic, chirurgia deschisa fiind recomandata doar in anumite cazuri selectionate.


Operatie pentru endometrioza

Operatia pentru endometrioza implica eliminarea chirurgicala a leziunilor endometriozice pentru a reduce durerea si a imbunatati fertilitatea. Poate sa fie reprezentata de indepartarea chisturilor ovariene endometriozice, a implanturilor peritoneale endometriozice, a nodulilor endometriozici recto-vaginali care pot necesita si rezectie rectala sau vaginala si desfacerea aderentelor.


Tratamentul chirurgical al polipilor endometriali, fibroamelor uterine submucoase, hiperplaziei endometriale, sinechiilor sau septurilor uterine.

Toate aceste modificari pot fi tratate printr-o operatie minim invaziva numita histeroscopie. Aceasta presupune explorarea cavitatii endometriale, fara incizii - prin colul uterin se introduce histeroscopul ce permite corectarea defectelor cavitatii uterine sau indepartarea polipilor, respectiv a fibroamelor endocavitare. Aceasta explorare se face obligatoriu inainte de obtinerea unei sarcini prin fertilizare in vitro pentru evaluarea endometrului si a cavitatii endometriale.

IconIconImageIconIconIcon

Te simti in siguranta

Calitatea serviciilor, transparenta si comunicarea deschisa fac din Spitalul Medicover un loc in care te poti simti in siguranta.


Rezervele Spitalului Medicover reprezinta o combinatie armonioasa intre functionalitate si design, inspirate din stilul minimalist scandinav.


Beneficiezi de un sentiment profund de siguranta, de la primul contact cu personalul medical al spitalului si pana la finalizarea procedurilor medicale.


Increderea in echipa medicala si in tehnologia folosita este un factor crucial in procesul de vindecare si recuperare.

Image

Intrebari frecvente

Icon

Cat costa?

Inainte de a te ingrijora de costuri, e important sa stii ca Spitalul Medicover ofera o gama de facilitati de finantare pentru interventiile chirurgicale. In plus, la anumite interventii o parte din suma este decontata CAS si este variabila in functie de complexitatea cazului.

Care este diferenta dintre o interventie chirurgicala traditionala si una minim invaziva?

Diferenta dintre o interventie chirurgicala traditionala si una minim invaziva consta in tehnica utilizata, dimensiunea inciziilor si modul in care chirurgul acceseaza zona afectata


Ce tehnologie este folosita in chirurgia minim invaziva?

Chirurgia minim invaziva utilizeaza tehnici avansate, precum laparoscopia, pentru a efectua interventii cu incizii mai mici, rezultand in recuperare mai rapida si cicatrici reduse pentru pacient.


Care sunt avantajele chirurgiei minim invazive comparativ cu tehnicile chirurgicale traditionale?

Avantajele includ o recuperare mai rapida, reducerea durerii postoperatorii, cicatrici mai mici si o scurtare a spitalizarii.


Ce interventii chirurgicale ginecologice se pot realiza in mod minim invaziv?

Chirurgia minim invaziva in ginecologie permite efectuarea unei varietati de interventii, cum ar fi histerectomia, miomectomia, tratamentul endometriozei si indepartarea chisturilor ovariene, folosind tehnici laparoscopice sau histeroscopice cu incizii mici si timp de recuperare redus.


Care este timpul de recuperare dupa o interventie chirurgicala?

Timpul de recuperare variaza in functie de tipul interventiei, localizarea acesteia, starea de sanatate generala a pacientei, varsta si aderarea la recomandari postoperatorii.


Cum difera timpul de recuperare pentru chirurgia minim invaziva fata de chirurgia traditionala?

Timpul de recuperare pentru chirurgia minim invaziva in ginecologie este adesea semnificativ mai scurt si mai putin dureros comparativ cu chirurgia traditionala, datorita inciziilor mai mici si traumei reduse a tesuturilor.


Cum ma pot pregati pentru o procedura minim invaziva?

Pregatirea include discutii cu medicul, efectuarea de teste preoperatorii, urmarea instructiunilor privind alimentatia si medicatia si planificarea recuperarii postoperatorii.


Exista situatii in care chirurgia traditionala este preferata in fata celei minim invazive?

Da, in functie de complexitatea cazului. Desi chirurgia minim invaziva in ginecologie ofera multe avantaje, exista situatii in care chirurgia traditionala poate fi preferata, cum ar fi dimensiunea excesiva a tumorilor, complicatiile sau adeziunile extinse.

Am simptome dar nu stiu daca trebuie operatie si ce tip? Ce fac?

Daca ai simptome care te ingrijoreaza, cel mai indicat ar fi sa programezi chiar acum o consultatie cu un medic ginecolog la Spitalul Medicover. El va fi in masura sa evalueze simptomele, sa recomande investigatii suplimentare daca este necesar si sa determine daca ai nevoie de o interventie chirurgicala.

IconIconIconIconIconIconIconIconIcon

Programeaza-te acum pentru o consultatie la Spitalul Medicover.

FORMULAR PROGRAMARE

Copyright © Medicover Romania 2024 All Rights Reserved.