Medicover si Cardiogrup – parteneriat pentru diagnosticarea si tratarea afectiunilor cardiovasculare complexe la cele mai inalte standarde medicale

Medicover in colaborare cu grupul de experti in Cardiologie - Cardiogrup, coordonat de catre Profesorul Universitar Doctor Dragos Vinereanu, asigura pacientilor acces la investigatii si proceduri complexe pentru o diagnosticare precisa. Acestea sunt realizate in cadrul clinicii Medicover The Bridge, din Strada Sergent Constantin Ghercu 1A, Bucuresti.

Informatii si programari puteti solicita in receptia Medicover The Bridge sau la telefon:

Serviciu complex de consultatii si investigatii cardiovasculare

Parteneriatul Medicover - Cardiogrup isi propune sa asigure accesul pacientilor la un serviciu complex de consultatii, investigatii, proceduri si teste in vederea obtinerii unui diagnostic sigur si rapid, pe baza caruia se poate elabora un plan de tratament adecvat.


Printre procedurile accesibile in clinica Medicover The Bridge se numara si ergospirometria – o metoda moderna de testare combinata (cardio-pulmonar), non-invaziva, ce are drept scop evaluarea capacitatii sistemelor cardiovascular si respirator de a asigura schimburile metabolice.

De asemenea sunt disponibile consultatii de aritmologie cardiaca pentru analiza formelor aritmice ale cordului. Domeniul aritmiilor cardiace reprezinta o supraspecializare, medicul care efectueaza astfel de consultatii are experienta in electrofiziologie.

In cazul unor interventii majore, precum implantarea transcateter a valvei aortice (TAVI), ablatia cardiaca, montarea de stimulator ori stand-uri, acestea se vor realiza in Spitalul Universitar de Urgenta, de catre medicii membri ai Cardiogrup.

Echipa medicala

Cardiogrup este coordonata de catre Prof. Univ. Dr. Dragos Vinereanu, presedintele Societatii Romane de Cardiologie, si este formata din medici cardiologi cu vasta experienta in chirurgie vasculara, cardiologie adulti si copii, si electrofiziologie.

Conf. Univ. Dr. Catalin Badiu
Medic primar Chirurgie cardiovasculara

Dr. Gabriela Bicescu

Medic primar Cardiologie

Prof. Univ. Dr. Mircea Cinteza

Doctor in Stiinte Medicale,

specialitate Cardiologie

Sef Lucrari Dr. Eliza Cinteza

Doctor in Stiinte Medicale,
specialitate Cardiologie pediatrica

Dr. Ileana Popescu

Medic primar Cardiologie

Dr. Ileana Corlan

Medic primar Cardiologie

Dr. Alexandru Cotoban

Medic specialist Cardiologie

Dr. Lucia Stefania Magda

Medic primar Cardiologie

Dr. Mihai Octavian Pirvu

Medic primar Cardiologie

Conf. Dr. Calin Siliste

Medic primar Cardiologie

Dr. Claudiu Stoicescu

Medic primar Cardiologie

Dr. Cristian Alexandru Udroiu

Medic primar Cardiologie

Dr. Nora Toma

Medic primar Cardiologie

Dr. Vlad-Damian Vintila

Medic primar Cardiologie

Dr. Andrea Ciobanu

Medic primar Cardiologie

Dr. Vladimir Bratu

Medic specialist Cardiologie

Dr. Ruxandra Danet

Medic specialist Cardiologie

Afectiunile cardiovasculare

Afectiunile inimii si ale sistemului circulator sunt cunoscute sub denumirea de boli cardiovasculare. In categoria afectiunilor cardiovasculare intra patologii precum: boala coronariana, insuficienta cardiaca, aritmii, accidentul vascular cerebral, hipertensiunea arteriala si pulmonara, bolile cardiace congenitale, cardiomiopatiile, bolile valvulare ale inimii si multe altele.

  • Conform statisticilor publicate de European Heart Network, in 2017, in Europa, au fost inregistrate 3,9 milioane de decese cauzate de boli cardiovasculare;
  • Bolile cardiovasculare insumeaza 45% din totalul deceselor in Europa, fiind principala cauza de deces prematur;
  • Boala cardiaca ischemica (cardiopatia ischemica) si accidentul vascular cerebral sunt printre cele mai frecvente afectiuni cauzatoare de moarte, cu precadere in Europa Centrala si de Est.

Copyright © Medicover Romania 2022 All Rights Reserved.

Impreuna avem grija de sanatatea inimii tale!